Home
Mongoose garancia PDF Nyomtatás E-mail

Mongoose garanciális szabályzat

 

A kerékpár hivatalos megvásárlása automatikusan magába foglal egy meghatározott garanciát. Ez a garancia kizárólag az első vásárlóra érvényes, a kerékpár használtcikként továbbértékesítésekor nem száll át az új tulajdonosra. A garancia törvényes jogokat biztosít, amelyek az adott országok törvényeinek megfelelően változhatnak.

Vázgarancia

A Mongoose hegyikerékpárok vázára (kivéve az alább megjelölt freeride kategória) gyártási hiba esetén (ide tartozik a konstrukciós, vagy anyaghiba is) az első beszerzéstől számított 5 év garancia érvényesíthető.

A Mongoose freeride kerékpárok vázára, amelyeket „extrém” használatra terveztek (Boot’R, Pinn’R, Khyber, Ritual and Fireball) gyártási hiba esetén (ide tartozik a konstrukciós, vagy anyaghiba is) az első beszerzéstől számított 2 év garancia érvényesíthető.

A Mongoose országúti/fitness kerékpárok vázára gyártási hiba esetén (ide tartozik a konstrukciós, vagy anyaghiba is) az első beszerzéstől számított 5 év garancia érvényesíthető.

A Mongoose BMX kerékpárok vázára gyártási hiba esetén (ide tartozik a konstrukciós, vagy anyaghiba is) az első beszerzéstől számított 2 év garancia érvényesíthető.

Amennyiben a váz anyag- vagy konstrukciós hiba miatt sérül, úgy a váz ki lesz cserélve ugyanarra, vagy a hozzá műszakilag legközelebb álló elérhető modellre.

A garanciális vázcserével kapcsolatos ügyintézéssel kapcsolatban keresse fel a viszonteladót, ahol a terméket beszerezte. A reklamációval kapcsolatban a viszonteladó felkeresi az importőrt, aki a gyártóval egyeztetve megkezdi a garanciális eljárást. Garanciális reklamáció esetén a kérdéses vázat az ügyfél költségére kell továbbítani az elbírálási helyre a vásárlási számla másolatával. Megjegyzés: a villa nem a váz része!

Fényezési garancia

A Mongoose kerékpárok esetében a fényezésre (kivitelezési vagy anyaghibára) az első beszerzéstől számított 2 év garancia érvényesíthető.

Alkatrész garancia

A legtöbb nem márkázott termékekre közvetlenül a gyártó vállal garanciát. Bővebb információért érdeklődjön a Mongoose viszonteladójánál. Minden egyéb alkatrészre (kivéve a kopó alkatrészek!) a Mongoose cég két év garanciát biztosít anyag- vagy kivitelezési hiba esetére az első beszerzés dátumától számítva. Hiba esetén az alkatrész cserélve lesz. A garanciális igény érvényesítéséhez keresse fel a vásárlás helyét. Minden alkatrészt vissza kell küldeni a gyártóhoz további vizsgálatra, amely költség a vásárlót terheli. Szükséges továbbá a vásárlást igazoló számla másolata. A kopó alkatrészekre, mint például a markolatok, gumik, bowdenek, fékbetétek, nyereg stb. 30 napos garancia érvényesíthető. A kopó alkatrészekkel kapcsolatos garanciális reklamáció a vásárlástól számított 30 napon belül érvényes. A reklamációval kapcsolatosan keresse fel a vásárlás helyét.

Kivételek

A garancia csak a jelen szabályzatban rögzítettekre vállal kötelezettséget. Nem tartalmazza a járulékos tételeket, mint például a szét-összeszerelési, vagy beállítási költségeket. A garancia nem fedezi az átalakítási költségeket, vagy a kopó alkatrészek cseréjét, illetve a balesetből, helytelen használatból, rongálásból, lopásból stb. származó károkat. Az ilyen esetekre vonatkozó reklamációkat a cég figyelmen kívül hagyja.

Hasznos élettartam

A hasznos/használati élettartam nagymértékben függ a kerékpár típusától, a felhasználás stílusától és a karbantartás mértékétől, illetve minőségétől. A versenyzés, ugratás, downhill, extrém trükkök, triálozás, nagyobb teherrel vagy testsúllyal történő használat, vagy egyéb az általánostól eltérő felhasználás. Ezek közül bármely eset, vagy ezek használata előre nem megjósolható hibákat okozhat, amelyet nem fedez ez a garancia. Minden kerékpár esetében időnként ellenőrizni kell a vázat és a többi teherviselő elemet - lehetőleg szakszervízben a későbbi lehetséges hibák megelőzése érdekében. Ezek fontos biztonsági eljárások, amely segít megelőzni a baleseteket, a személyi sérüléses baleseteket és növelik a kerékpár élettartamát.

 

A Mali Bicycle Technology boltjában a Mongoose, Wheeler, Cannondale, Mali kerékpárok teljes választéka megtalálható! kerékpár, fitness kerékpár, bmx kerékpár, MTB kerékpár, gyerek kerékpárok, női kerékpárok, országúti kerékpár, trekking kerékpár,